Banankaka

Hittade några övermogna bananer i fruktskålen och bestämde mig för att slänga ihop en banankaka. Bra att ha i frysen om man får oväntat besök någon gång i höstmörkret.

Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser: 
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 övermogna bananer (bruna)
1 pkt malda valnötskärnor
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 äggvitor

Gör så här:
Smält smöret och vispa tillsammans med socker, mjölk, salt, vaniljsocker, äggulor, banan (mosad) samt de malda valnötskärnorna.
Rör sedan ner mjölet och bikarbonatet.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum. (Kan du hålla bunken upp och ner och vitan är kvar har du lyckats!)
Rör sedan ner äggvitorna försiktigt.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.
Grädda längst ner i ugnen cirka 45-50 minuter.

Man kan i alla fall se att kakan är varm..



Mums!

















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback