Chokladkaka med marängtäcke
Satt och kollade på Nyhetsmorgon i morse och fick se något jag inte testat. Blev väldigt gott efter att de fått stå i kylen en stund. Inte god att äta direkt enligt mig. Har ändrat lite i receptet så här är de jag gjorde.
Resultatet, försöker få till rätta knycket med brännaren. Övning ger färdighet så snart blir jag bra! ;)
Sätt ugnen på 175 grader.
Kakan:
150g ljus choklad
50g mörk choklad
2,5 dl grädde
2 ägg
Marängen:
2 äggvitor
1,5 dl socker
Smält chokladen och grädden i vattenbad.
Rör om under tiden.
Rör sedan i ett ägg i taget när de svalnat lite.
Häll smeten i en form och grädda i cirka 20 minuter. Beroende på formen. Ytan ska bli hård.
Maräng, rör socker och äggvitor i ett vattenbad tills sockerkristallerna är borta. (Känn mellan tumme o pekfinger. Ska kännas slätt)
Låt sedan svalna och vispa fluffigt. Cirka 10 minuter. Gärna elvisp annars kan de bli jobbigt!
Bred marängen över kakan när kakan svalnat och bränn ytan så den får en fin färg.

Kommentarer
Trackback