Créme brulee

Gjorde ett försök till créme brulee och jag är nöjd. Receptet är hämtat från Leila Lindholm. Fick kanske inte riktigt knyck på brännaren och hade nog velat ha dom i kylen längre så nästa gång får de stå över natten.

Recept
5 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker 
1 vaniljstång

Sätt ugnen på 95-100 grader varmluft

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. 
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och strö lite av sockret över vaniljfröna. Detta för att de inte ska vara i klumpar. Häll sedan i vaniljfröna och sockret och rör om.
Fördela sedan jämt i formarna.
Ett tips använd en kanna för att inte söla vid upphällning.
Låt stå i ugnen på en plåt cirka 2 timmar. De är klara när de inte är alltför "dallriga" i mitten. Testa genom att skaka formen lite.
Låt de svalna i kylen, gärna över natten. 
Innan servering strör du socker uppepå och bränner med en brännare. Lycka till!



Helt okej nöjd för att testa för första gången.


Kommentarer
Sofia - Lever drömmen i LA säger:

men muums!

2013-09-29 | 04:58:22
Bloggadress: http://byfia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback