Toffifee
Har bakat lite julgodis idag och de blev jättegott, efter att jag prövat att göra toffifee blir de inga knäck för min del för de här var super!



Till 30 stycken
Använde små ischokladformar.
Recept:
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
30 hasselnötskärnor
100 g nougat
50 g mörk choklad
Gör så här:
- rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. De är klara när de "knäpper" till. De kan fort bli brända så vänta inte för länge.
- Ta bort skalet från nötterna.
- Koka upp socker, vaniljsocker, sirap och grädde.
- Låt sedan sjuda tills de uppnår 120 grader.
- Gör kulprovet om du vill vara säker. Då tar man ett glas med kallt vatten och lägger i lite av smeten. Plockar upp de som blir och ser om det går att rulla till en kula. Då är de klart!
- Fördela jämnt i formarna.
- Fördela en hasselnöt i varje.
- smält nougaten och lägg ett lager ovan den andra smeten.
- Lägg in i kylen och låt svalna.
- Smält chokladen och toppa varje "kola" med de.
- Låt svalna.
- Ät!!


