Gristårta
Gjort min första tårta ifrån grunden och jag är faktiskt nöjd både till utseendet och smaken.

Gör så här:
Till botten använde jag ett väldigt enkelt recept som jag först trodde var en bluff men icke de. Svin bra!
Min form var cirka 24 cm i diameter.
Jag knäckte 5 ägg i ett glas.
Hällde sedan socker i nästa med samma höjd som äggen.
I de tredje hällde jag mjölet.
Tillsätt också 1,5 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker i mjölglaset efter de att du måttat mjölet.
Svårt att förklara i ord så här är en bild:

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.


Jag är nöjd!
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta i mjölblandningen och rör om till en fin och jämn smet.
Smöra en form (inte bröa)
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 min. (Tog ut min efter 33 o den var bra)
Känn efter med sticka.
Öppna inte ugnen i början av gräddningen för då kan tårtbotten sjunka.
Låt sedan svalna och skär sedan upp tårtbotten så du kan ha olika lager. Jag använde mig av en brödkniv och de funkade, finns väl specialskärare kanske.
Jag fyllde sedan tårtan med geishafluff och hallonmouss.
Geisha fluff:
200g geisha
3 dl grädde
Gör så här:
Häll grädden och geisha kolorna i en kastrull och rör om under svag värme så kolorna smälter.
Ställ sedan i kylen under natten om möjligt annars minst 5 h.
Vispa upp som med vanlig grädde efteråt.
Hallonmouss:
250 g hallon
2 dl grädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa upp grädden (tänk på att inte vispa för löst då den kan rinna ut och de blir kladdigt när den breds på.)
Mosa hallonen.
Häll i florsocker och vaniljsocker och rör om.
Jag älskade denna kombinationen!
Runt om tårtan hade jag ett tunnt lager med chokladgrädde som jag faktiskt köpte på sprits men de är INTE att rekommendera. Visst de funkade men inte som jag tänkt mig då den smälte lite.
Hittade ett recept på ett annat ställe som jag tror jag hade kunnat gå efter om ni vill testa.
Chokladgrädde:
1 dl kakao
1 dl socker
3 dl grädde
Gör så här:
Blanda socker och kakao.
Häll sedan om grädden och rör om.
Låt sedan stå i kylen i cirka 30 min och vispa sedan upp.
På toppen hade jag chokladpudding och runt om hade jag chokladfingrar.
Till grisarna köpte jag rosa marsipan och formade mina egna grisar.



Kommentarer
Trackback