Citronkaka med glasyr

Idag var de massa moln på himlen när jag vaknade efter att ha jobbat natten. Tänkte solat först men jag bestämde mig för att de var ett perfekt bakväder och rörde ihop en citronkaka.

Sätt ugnen på 175 grader.

Recept: 
2 ägg 
1,5 dl socker
0,5 dl mjölk
0,5 dl smält smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
1 citron (skalet) 

Glasyr:
1 msk citronsaft 
1 dl florsocker 

Gör så här:
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Rör i mjölken och de smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunde ihop med rivet skal från 1 citron. 
Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
Rör tills smeten är slät och fin.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Låt kakan svalna under handduk och stjälp sedan upp kakan på en tallrik.
Låt svalna ytterligare.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och häll den över kakan när den svalnat.
(Jag blev lite stressad så min kaka var fortfarande lite ljummen då jag hällde över glasyren. Vänta gärna för ett snyggare resultat) 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback