Studenttårta
Jag har nog vrängt ut och in på mig själv under denna långa tid de tog att göra dessa 2 tårtor. De var verkligen en hel del jobb...


I alla fall här kommer receptet.
Tårtbottnar, lika delar.
5 ägg i ett glas , socker upp till samma nivå som äggen i nästa glas, mjöl på samma vis i de tredje glaset + 1,5 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan mjölblandningen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Grundligare recept hittar ni från februari 2014.
Fyllning.
(Till 1 tårta)
Hallonmouss:
250 g hallon
2 dl grädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa grädden relativt hårt.
Mosa hallonen.
Vänd ner dom i den vispade grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Klart.
(Till 1 tårta)
Vaniljkräm:
2 vaniljstänger
5 dl grädde
4 äggulor
4 msk socker
Gör så här:
Häll 3 dl grädde i en kastrull.
Skär en skåra i vaniljstängerna och lägg dom i grädden.
Låt de småkoka i cirka 10 minuter.
Dra kastrullen från plattan och ta upp vaniljstängerna.
Tillsätt äggulorna under omrörning.
Även sockret.
Sätt tillbaka på plattan tills första "kok" bubblan syns då tar du bort den igen.
Rör en stund medan den svalnar.
Ställ den kallt, gärna över natten.
Innan du använder den vispar du upp resterande grädde och blandar i krämen.
Klar!
(Till 2 tårtor)
Smörkräm:
300 g smör
6 dl florsocker
0,5 dl kokande vatten
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker kletigt.
Koka vattnet.
Tillsätt lite i taget under tiden du vispar.
Den skall bli lätt att bre ut.
Vispa cirka 5-10 minuter.
Sedan kan du täcka din tårta.
dekorationen är gjort i sockerpasta och tårtan är täckt med marsipan som jag fuskat och köpt :)


Kommentarer

FrökenTV, bloggen om tv och film säger:
vilken fin
Svar:
Linda
Trackback