Budapestrulle

Å herre, detta trodde jag aldrig att jag skulle klara men det gjorde jag och den blev helt fantastiskt god!

Recept:
6 äggvitor
3 dl socker 
50 g marsan pulver 
100 g finhackade hasselnötter

Fyllning:
1 burk mandariner. Konservburk i sockerlag.
3 dl vispgrädde.

Topping:
- Choklad 
- Mandelflan 
- Florsocker

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna med elvisp.
- Tillsätt 0,5 dl socker efter 1 minut. (Fortsätt vispa hela tiden. Cirka 10 minuter.)
- Tillsätt sedan 0,5 dl socker per minut.
- För att veta om marängen är klar ska du kunna hålla skålen upp och ner över huvudet utan att den rör sig.
- Blanda marsan pulver och de finhackade hasselnötterna i en bunke.
- Vänd sedan ner de i marängen. OBS inte vispa, rör.

- Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Spritsa smala remsor ungefär så här:


Räcker att du har en påse och klipper hål i kanten. De gjorde jag.

- Låt gräddas i cirka 20 - 25 minuter.
Hade min inne i 23 minuter exakt.

- Låt svalna på ett galler. Fortfarande på bakplåtspapper. Försiktigt bara för den spricker lätt när du flyttar den.

- När den svalnat vänder du den upp och ner och tar bort bakplåtspappret.
- Vispa grädden.
- Smeta ut grädden på marängen. Inte för tjockt för du ska kunna rulla den också.
- Lägg sedan på mandariner. Spara de finaste till garnering.
- Rulla den nu försiktigt. Kom ihåg att skarven skall vara under annars blir de inte estetiskt snyggt ;)

- Smält choklad över vattenbad.
- Ta en sked och ringla chokladen över rullen och strö över mandel. Så här:


- När chokladen svalnat kan du sila över florsocker.
- Spritsa nu små klickar grädde och lägg en mandarin mellan varje klick.
Så här: 


Färdig!





Trevlig helg alla fina! 😘

Kommentarer
Jenny säger:

Hej. Vilken fantastiskt fin rulle! Hade tänkt att försöka mig på denna och undrar två saker.
1. Har du spritsat marängen i hela långpannan? Dvs från kant till kant längst långsidorna? Räckte marängen till hela pannan?
2. Ska man helst göra den samma dag eller dagen innan?
Tack på förhand! :)

Svar: Hej vad roligt att du säger det!
Jag la ett bakplåtspapper på och gick kant till kant på de, lämnade 1 cm vid varje kant ungefär.
Jag gjorde allt på samma dag och den blev jättegod. Stod kanske färdig i kylen i 5 timmar. Tror du kan ha den stående i kylen över natten men då hade jag väntat med att spritsa grädden på toppen av rullen :)
Linda

2014-11-25 | 22:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback