Kladdkaka med after eighttäcke
Kladdkakansdag!


Inspirationen flödar och jag har provat något nytt.
Denna enkla kladdkaka har helt klart fått sig ett lyft och borde bakas och smakas i alla hem!
Recept:
100 g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
Topping:
After eight
(jag hade stora paketet då jag gillar smaken av mint.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175.
Smöra och bröa en form. Jag använde mig av en springform.
Smält smöret.
Rör samman alla övriga ingredienser.
Tillsätt smöret.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta ut kakan.
Täck den med after eight.
In i ugnen igen så att after eighten smälter. Cirka 3-4 minuter.
Bre sedan ut after eighten så att de blir jämnt och snyggt.
Låt svalna.
Dekorera med att sikta florsocker över.
Servera med grädde eller glass.
Tips:
Alla ugnar är olika och därmed gräddningstiden för kakan.
Min blev perfekt kladdig nu. Så testa att sticka i den innan ni tar ut den första gången så den inte är jätterinnig.


Tråkigt att bilderna blev dåliga men kakan blev SÅ bra!
Kommentarer
Trackback