Pariserbullar med vaniljkräm

Å jag tror jag har överträffat mig själv denna gången. Detta MÅSTE prövas de är en sak som är säkert. 
De var inte svåra att göra heller utan ganska simpla.

Recept: 
125 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker 
1/2 tsk salt 
1/2 tsk malen kardemumma 
Ca 9 dl mjöl

Fyllning:
Vaniljkräm 

jag körde på denna vaniljkrämen ifrån  Ekströms och de funkade hur bra som helst. Tog och blandade efter behag.


Garnering:
Smält smör 
Socker 

Gör så här:

- Smält smör och blanda i mjölken till rumsvarmt.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Häll över mjölkblandningen över jästen.
- Tillsätt resterande ingredienser.
- Arbeta till en smidig deg.
- Låt jäsa cirka 30-40 minuter under lock/handduk.

- Blanda ihop vaniljkrämen.
- Placera ut formar på en plåt.

- Dela degen i två delar.
- Kavla ut till en rektangel.
- Skär sedan små fyrkanter beroende på hur stora bullar du vill ha. Jag skar 8,5x8,5 cm per ruta.

Ungefär såhär: 


- Lägg en klick vaniljkräm i mitten av rutan och nyp ihop ändarna runtom till ett paket. 




- Se till att de inte finns några hål så fyllningen flyter ut 
- Vänd sedan uppochner så den fula sidan blir nedåt i formen.

- Låt jäsa under duk i cirka 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda i cirka 7 minuter i mitten av ugnen.

- Låt svalna.

- när bullarna svalnat smälter du smör.
Jag smälte flytande margarin i mikron och de blev bra de med. Enkelt är bra!
- Häll socker i en skål.
- Pensla de bullar du inte tänkt frysa in med smör på toppen.
- Doppa i sockret och bullarna är färdiga för servering.





Kommentarer
Stephanie säger:

Vad fint resultat du fick på dina vaniljbullar. Provade själv att göra med ett annat recept men de blev riktigt fula...får ta och prova ditt recept nu då! :)

Svar: Tack!
Har också provat en gång innan med ett annat recept och då blev de pannkaka så tycker absolut du ska prova detta receptet! :)
Linda

2014-10-19 | 18:19:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback