Pariserbullar med vaniljkräm
Å jag tror jag har överträffat mig själv denna gången. Detta MÅSTE prövas de är en sak som är säkert.

Garnering:

- Lägg en klick vaniljkräm i mitten av rutan och nyp ihop ändarna runtom till ett paket.


- Se till att de inte finns några hål så fyllningen flyter ut


De var inte svåra att göra heller utan ganska simpla.
Recept:
125 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kardemumma
Ca 9 dl mjöl
Fyllning:
Vaniljkräm
jag körde på denna vaniljkrämen ifrån Ekströms och de funkade hur bra som helst. Tog och blandade efter behag.

Garnering:
Smält smör
Socker
Gör så här:
- Smält smör och blanda i mjölken till rumsvarmt.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Häll över mjölkblandningen över jästen.
- Tillsätt resterande ingredienser.
- Arbeta till en smidig deg.
- Låt jäsa cirka 30-40 minuter under lock/handduk.
- Blanda ihop vaniljkrämen.
- Placera ut formar på en plåt.
- Dela degen i två delar.
- Kavla ut till en rektangel.
- Skär sedan små fyrkanter beroende på hur stora bullar du vill ha. Jag skar 8,5x8,5 cm per ruta.
Ungefär såhär:

- Lägg en klick vaniljkräm i mitten av rutan och nyp ihop ändarna runtom till ett paket.


- Se till att de inte finns några hål så fyllningen flyter ut
- Vänd sedan uppochner så den fula sidan blir nedåt i formen.
- Låt jäsa under duk i cirka 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda i cirka 7 minuter i mitten av ugnen.
- Låt svalna.
- när bullarna svalnat smälter du smör.
Jag smälte flytande margarin i mikron och de blev bra de med. Enkelt är bra!
- Häll socker i en skål.
- Pensla de bullar du inte tänkt frysa in med smör på toppen.
- Doppa i sockret och bullarna är färdiga för servering.


Kommentarer
Stephanie säger:
Vad fint resultat du fick på dina vaniljbullar. Provade själv att göra med ett annat recept men de blev riktigt fula...får ta och prova ditt recept nu då! :)
Svar:
Linda
Trackback