Spökbakelse

Nu närmar sig halloween och jag blir alltid lika inspirerad av att baka efter tema.
Denna gången hade jag dock inte så mycket tid att lägga på bakningen så jag valde något enkelt.
Men enkelt är inte fel, sedan kan man alltid designa som man vill.
Passar perfekt att göra nu under höstlovet inför halloween!

Jag har gjort grunden på vanlig ljus rulltårtebotten. Fungerar ju lika bra med mörk om de skulle passa bättre.

Sätt ugnen på 250 grader.

Recept: 
3 ägg 
1,5 dl socker 
2 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 

Fyllning: 
Sylt 
Grädde
Choklad
Marsipan

Gör så här:
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i resterande ingredienser.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Häll smeten på plåten.
- In i ugnen i cirka 5 minuter. Lämna inte för de kan gå fortare och ja de går fort.

Låt svalna.

- Lägg ett bakplåtspapper på ovansidan och vänd kakan.
- Dra av bakplåtspappret försiktigt.
- Lossar de inte så pensla med lite kallt vatten på pappret.
- Dela upp kakan i längder.
- Från kortsida till kortsida. Desto bredare desto högre bakelse så här avgör man måtten själv.
- Bred på sylten, ta inte för mycket för då blir de kladdigt.
- rulla ihop och ställ upp. 
 
Så här:


- Vispa grädden lite hårdare än vanligt så att den är fast. Inte som smör men hårdare vispad än om man har grädde som tillbehör till något bakverk.
- Jag blandade även i lite vaniljsocker för smakens skull.

- Spackla bakelserna som en tårta.

Så här: 


- Kavla sedan ut marsipanen och täck bakelsen.
- Här var jag inte så noga med kanter och så. Tycker de är okej att de är lite ojämnt.
- Smält choklad i micron.
- Pensla dit ögon och mun med den smälta chokladen.

Färdigt!









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback