Knäckig äpplepaj
Shit vad jag har varit dålig på att uppdatera här på sista tiden.



Men nu har jag ett grymt recept som passar perfekt för mysig höstfika.
Ingredienser:
5 äpplen
225 g smör
4,5 dl havregryn
3 dl socker
0,75 dl ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3 msk mjölk
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena.
Fördela i pajformen så att de täcker botten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Låt svalna.
Häll över i en bunke och tillsätt resterande ingredienser.
Blanda tills de blir en fin smet.
Häll över smeten över äpplena så de blir ett fint täcke.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 30 minuter.
Färdig att servera.
Gott med både vaniljsås och glass som tillbehör.



Kommentarer
Trackback