Midsommartårta
Tårtan jag gjorde på midsommar var en helt vanlig 3-lika delar botten med vaniljkräm och jordgubbssylt.

Recept bottnar:
7 ägg
Mjöl
Potatismjöl
Socker
2,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram 3 glas.
- Knäck äggen i glas nr 1.
- Häll socker i samma höjd som äggen fast i glas nr 2.
- Häll 1/3 potatismjöl i glas nr 3.
- Fyll sedan upp i samma höjd som tidigare glas med mjölet.
- Tillsätt bakpulver och vaniljsocker i glas nr 3.
- Vispa ägg och socker pösigt.- Sikta ner mjölblandningen och rör om.
- Smöra en springform på cirka 26 cm.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Recept vaniljkräm:
1 vaniljstång
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
3 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
2 msk maizena majsstärkelse
Gör så här:
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Lägg både fröna och stången i en kastrull.
- Tillsätt alla andra ingredienser och låt sjuda under omrörning.
- Rör tills de att vaniljkrämen tjocknar och låt sedan svalna.
Färdigt ! 💕

Kommentarer
Trackback