Pepparkakscheesecake med apelsin
Har Josephine på besök idag så vi slängde ihop en cheesecake med pepparkakssmak för att få lite julstämning ... Jag längtar verkligen!
Nu blir de soffhäng med idol.


Nu mys framför teven :)
Receptet.
Botten:
Cirka 30 pepparkakor
50 g smält smör
Krossa pepparkakorna smått (smuligt) och blanda med de smälta smöret.
Fördela jämnt i en form och "platta till". Låt stå i kylen en stund medan du gör fyllningen.
Fyllning:
5 gelatinblad
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
1 apelsin. Både skalet och även 1 dl av saften.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda ihop Philadelphiaost, gräddfil, skalet och saften från en apelsin samt sikta i florsockret.
Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält i kastrull eller i mikron.
Låt svalna och rör sedan ner dom i smeten.
Häll sedan fyllningen över pepparkaksbotten och låt svalna i kylen i cirka en timma.



Kommentarer
Trackback