Vaniljpannacotta med jordgubb-/limesås

Nyårs desserten!

Ja då var de ett nytt år och januari månad helt plötsligt.
Avrundade gårdagens trerätters med en supergod pannacotta som jag vill dela med mig av till er.

10 personer.

Vaniljpannacotta:

10 dl grädde
2 st vaniljstång 
1 dl socker 
6 gelatinblad

Gör så här:

- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Gör ett snitt i vaniljstängerna och skrapa ur kärnorna. 
- Häll sedan grädde, kärnorna från vaniljstängerna och vaniljstängerna samt sockret i en kastrull.
- Koka upp.
- Låt sedan puttra under omrörning i cirka 2 minuter. 
- Tag av kastrullen från plattan.
- Krama ur gelatinbladen som du lagt i blöt. (De ska alltså vara mjuka nu, inte hårda.)
- Tillsätt gelatinbladen i kastrullen. OBS får inte koka när du rör ner gelatinbladen.
- Fördela i glas som du önskar servera i.
- Låt stå i kylen minst 2 timmar, mina fick stå över natten och blev toppen!

Jordgubb-/limesås:

2 dl vatten
2 dl socker 
2,5 dl frysta jordgubbar 
2,5 st lime

Gör så här: 

- Häll allt i en kastrull och koka upp.
- Tag av från plattan och mixa till en slät sås.
- Låt svalna innan servering. 
Jag gjorde även denna dagen innan.

Garnering:

Lime
Jordgubbar 
Citronmeliss

Går att garnera precis hur som helst, men så här gjorde jag!