Minimuffins med lime frosting

Är man mitt i ett tenta plugg och behöver rensa tankarna är det skönt att ha bakningen. Efter att ha pluggat hela morgonen gjorde jag mini muffins (vanilj) med lime frosting.

Sätt ugnen på 175 grader

Muffins: 
4 dl mjöl
3 dl socker 
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör. Rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
3 tsk vaniljsocker

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda sedan ner hälften av mjölken (1 dl) och smöret.
Vispa sedan ägg och resten av mjölken för sig.
Rör sedan ner i den torra blandningen och vispa till en jämn smet.
Fördela jämnt i formar.
Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter.

Frosting:
100 g smör. Rumstempererat.
3 dl florsocker 
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1 msk limesaft (pressad lime efter smak)

Vispa ihop allt till en tjock och fin smet.
Kan stå i kylen en stund men går att arbeta med direkt om muffinsen svalnat.

Ungefär den storleken är dom i.


Krånglade inte till det med mer garnering än frosting. 

Less is more!


Söndags brunch

De är väl på gränsen att få kalla de brunch men detta stod på bordet när jag kom ner. Tack fina mamma! 




Créme brulee

Gjorde ett försök till créme brulee och jag är nöjd. Receptet är hämtat från Leila Lindholm. Fick kanske inte riktigt knyck på brännaren och hade nog velat ha dom i kylen längre så nästa gång får de stå över natten.

Recept
5 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker 
1 vaniljstång

Sätt ugnen på 95-100 grader varmluft

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. 
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och strö lite av sockret över vaniljfröna. Detta för att de inte ska vara i klumpar. Häll sedan i vaniljfröna och sockret och rör om.
Fördela sedan jämt i formarna.
Ett tips använd en kanna för att inte söla vid upphällning.
Låt stå i ugnen på en plåt cirka 2 timmar. De är klara när de inte är alltför "dallriga" i mitten. Testa genom att skaka formen lite.
Låt de svalna i kylen, gärna över natten. 
Innan servering strör du socker uppepå och bränner med en brännare. Lycka till!



Helt okej nöjd för att testa för första gången.


Underbara höst

Vaknade upp i morse och såg att de även idag var en fin höst dag. Började därför dagen med en promenad bort till pappas grav med pojkvännen och hunden. Lite småkallt i vinden men Gud vad fint allt är. Hösten är definitivt bästa årstiden även om de andra årstiderna också har sin charm. Men hösten är jag, är född i september och är ett stort fan av ljus och nu kan jag äntligen börja tända dom igen och få fram mysfaktorn. 
  Dekorerade några ljusbehållare på mitt rum igår och tänkte lägga ut lite bilder och inspiration på bur man lätt får in lite höstkänsla.

Tyglöv och en ljusbehållare i höstens tema

Lyktor i olika höjd med dekoration i höstens färger


Ett simpel ljus i rätt färg och doft ökar känslan. Jag är nöjd!


Scones

Varför inte lyxa till torsdagen med lite kvällsfika i höstmörkret? Här kommer receptet jag utgick från igår. 

Scones: 
5 dl vetemjöl
50 g margarin
1/5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader 

Häll i mjöl, bakpulver och salt i en bunke. (Jag siktar mjölet för att undvika klumpar)
Skär margarin i mindre bitar och dela ut jämnt i smeten.
Häll i mjölken och arbeta ihop till en jämn deg.
Dela upp degen i två delar och arbeta ut dom på ett bakplåtspapper. Cirka 15 cm i diameter.
Skåra var del i 4 delar. (Som ett kors)
Nagga med gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. 




Kvällsmys med mamma

Även idag har jag varit på praktiken. Idag fick jag vara med på BVC och det var SÅ kul och intressant. Drömmen är att bli barnmorska men de jobb distriktssköterskan har på BVC är absolut lockande!
  Under kvällen har jag pluggat en del och ingenting vill fastna så vet inte alls hur detta ska gå.. Bröt av pluggandet med att baka scones och fixa kvällsmys till mamma. Jättegott och mysigt. Nu hoppas vi bara att Brynäs kan vinna över AIK så vi kan somna gott.
Recept på sconesen kommer imorn för er som vill ha! 



Kvällsbak

Det blev en paus med bakning trots allt. Skönt att får rensar tankarna lite. Ikväll blev det en äppelkaka som stod klar lagom tills min fina kom hem från hockey träningen. 

För er som vill ha tips på en enkel äppelkaka kommer här receptet.

Sätt ugnen på 175 grader.

Till kakan:
150 g smör (rumstempererat)
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Börja med att vispa smör och socker vitt och poröst. 
Tillsätt äggen och vispa smeten slät.
Sikta ner de torra ingredienserna och rör om försiktigt.
Häll sedan smeten jämnt i en smörad och bröad form.

Fyllning/garnering:
2 äpplen, gärna lite syrliga. (Valde gröna äpplen i min.)
2 msk socker
1 tsk kanel
Pärlsocker

Skala och kärna ur äpplena. Skär i lagom tjocka skivor.
Lägg äppelskivorna i en påse och tillsätt socker och kanel.
Skaka om påsen så att socker och kanel fördelas jämnt.
Lägg skivorna snyggt på smeten.
Strö över pärlsocker och grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Lycka till! :)

Gott ihop med vaniljsås.

Innan gräddning


Färdig gräddad

Mums!


Sjuksköterska

Tillbaka till praktiken idag som var på en vårdcentral. Är så nöjd med dagen och allt jag fått vara med om. Allt från att se ett litet sår plåstras om till lättare operationer.
Måste passa på att säga att de som jobbar inom sjukvården är helt fantastiska, vilket jobb dom gör!
Men efter denna grymt bra dag ska jag nu drunkna i mikrobiologin och försöka förstå någonting. Kan hända att jag tar en paus för att baka till min fina kille sen, de återstår att se.. 




Bananchoklad cupcakes

Igår regnade de i princip hela dagen och då fick jag feeling till att baka. Igår blev det banan och choklad cupcakes. SÅ GODA!
 
Tycker absolut att ni skall testa för det var super enkelt. 
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
 
Till muffinsen behöver du:
1 1/2 dl socker
2 ägg
150 g smör
2 dl vaniljyoghurt
2-3 mosade bananer (beroende på smak, jag körde på 2)
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret, tillsätt vaniljyoghurt och mosade bananer. Rör om.
Blanda de torra ingredienserna separat och vänd sen ner i smeten.
Dela upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
 
Medan muffinsen gräddas gör du Frostingen.
 
Till Frostingen behöver du:
100 g mjukt smör. (Inte smält)
1 äggula
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker 
3 dl florsocker
 
Vispa ihop alla ingredienser till en mjuk och ljusbrun smet.
Jag hade min frosting i kylen en stund för att stelna lite grann.
Tänk på att muffinsen skall vara svala när du spritsar eller brer på frostingen.
Till topping kan man använda det man känner för. Bara fantasin sätter gränser.Enjoy.
 
Efter att de gräddats.
 

Efter garnering.
 
receptet hämtade jag i min tur från Veronica-bakar.blogspot.se
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Av någon anledning har jag gett mig in på de här med att blogga. Kan absolut ingenting men skall ge det en chans. I min blogg har jag tänkt skriva om de mesta och uppdatera med jämna mellanrum.

Kort om mig. Jag läser till sjuksköterska, arbetar som Tim vikarie inom barnomsorg och äldrevård. intressen jag har är sport, läsa, musik, matlagning, umgås med pojkvän/vänner samt att baka. 

Där har ni mig, vi hörs!