Blöjtårta

Har precis fått ett kusinbarn och tänkte göra gåvan lite mer personlig. Därför gjorde jag en tårta av blöjor och lite annat smått. För om de är något som alltid går åt hos småbarnsföräldrar är det ju blöjor!

Det du behöver är:
- Blöjor
Denna tårtan innehåller 119 blöjor.
- snöre
- sidenband 
- grillpinnar
( -gummiband om du vill, jag hade inga) 

Om man har gummiband rullar man ihop varje bjöja och sätter ett gummiband runt varje rulle.
Jag hade pojkvännen som hjälp istället.
Han höll så gott han kunde och jag drog snöre runt alltihop.

Gör så här:


Fortsätt sedan att fylla på med "blöjrullar" runtomkring i cirklar så de blir en rund botten. 

Vill du ha en flervåningstårta så sätter du i grillpinnar eller något liknande i mellan blöjorna som på bilden nedan så du får en stabilitet i tårtan.


Dekorera sedan tårtan med de du tycker är fint eller kanske inte alls. Gör som du vill. Sätt din prägel på den!

Färdig!


Ville få med storleken så här är jag och min tårta ;)


Fraktade tårtan i baksätet i bilen påväg till sjukhuset.




Kladdkaksbakelse

Misslyckat bak blev ändå lyckat idag. Skulle prova att göra kladdkaksskålar då jag tycker att vanlig kladdkaka är så tråkig. Men har man en pojkvän som aldrig tröttnar på kladdkaka får man väl ge med sig i mellanåt. I alla fall jag använde mig av detta recept:

100g smör
3 ägg 
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao
1,5 dl mjöl

Gör så här:
Smält smöret.
Blanda alla övriga ingredienser i en bunke.
Häll över smöret.
Blanda till en jämn smet.

Smöra och bröa en muffinsplåt.


Smöra sedan en annan muffinsplåt på undersidan. Så här.


Häll sedan i hälften av "kopparna" på muffinsplåten med smet. 
Lägg därefter den smörade plåten över smeten. Så här:



Grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta sedan ut plåten och få dig ett skrattanfall när de inte är några skålar utan bara misslyckande. Haha.
Lyckades göra små bakelser av kladdkakan och de blev faktiskt gott. Här är resultatet:




Kakan blev inte så kladdig utan mer seg vilket som var gott och framförallt det var en lagom stor efterrätt. 
Servera som du vill, jag hade glass och jordgubbar till.

Ha en skön söndag alla 😉

Lemonad

Fick ett ryck och gjorde lemonad. Har velat prova det länge men inte haft rätta feelingen men idag köpte jag mig nya drickesburkar och flaskor och då blev jag ju bara tvungen att testa!
De tog kanske 30 minuter att göra allt men den skulle ju svalna också och de tog lite extra tid men då gjorde jag annat och tänkte inte på klockan tyvärr. Får klocka nästa gång men enligt mig gick de fort! 

Recept:
6 citroner
2,5 dl socker 
2 l isvatten 
2,5 dl kokande vatten

Gör så här:
- Tvätta citronerna.
- Skala citronerna med en potatisskalare.
- Lägg citronskalen i en skål.

Så här: 

- Pressa ut saften från citronerna i en skål.

Så här:

- Sila saften i en tillbringare. 

Så här:
 

- Häll upp 2 liter vatten i en bunke eller tillbringare. (Lägg is i vattnet) låt stå kallt.
- Koka upp sockret med 2,5 dl vatten så att sockret löses upp.
- Häll sockervattnet över citronskalen. 

Så här:

- Låt svalna till kylskåpskallt.
- Blanda alla vätskor och häll upp i flaskor eller bara ha i tillbringare.
- Servera!


La frysta jordgubbar i istället för isbitar!



Syrran 


Pojkvännen 



Jag



Vad tyckte vi om lemonaden?
Vi älskade den, den var kanske lite sur för de som inte gillar de där syrliga men de är ju bara att tillsätta mer socker om man vet att surt inte är något för en.








Citronkaka med glasyr

Idag var de massa moln på himlen när jag vaknade efter att ha jobbat natten. Tänkte solat först men jag bestämde mig för att de var ett perfekt bakväder och rörde ihop en citronkaka.

Sätt ugnen på 175 grader.

Recept: 
2 ägg 
1,5 dl socker
0,5 dl mjölk
0,5 dl smält smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
1 citron (skalet) 

Glasyr:
1 msk citronsaft 
1 dl florsocker 

Gör så här:
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Rör i mjölken och de smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunde ihop med rivet skal från 1 citron. 
Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
Rör tills smeten är slät och fin.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Låt kakan svalna under handduk och stjälp sedan upp kakan på en tallrik.
Låt svalna ytterligare.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och häll den över kakan när den svalnat.
(Jag blev lite stressad så min kaka var fortfarande lite ljummen då jag hällde över glasyren. Vänta gärna för ett snyggare resultat)