Knäckig äpplepaj

Shit vad jag har varit dålig på att uppdatera här på sista tiden.
Men nu har jag ett grymt recept som passar perfekt för mysig höstfika.

Ingredienser: 

5 äpplen
225 g smör 
4,5 dl havregryn
3 dl socker
0,75 dl ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena.
Fördela i pajformen så att de täcker botten.

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Låt svalna.
Häll över i en bunke och tillsätt resterande ingredienser.
Blanda tills de blir en fin smet.
Häll över smeten över äpplena så de blir ett fint täcke.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 30 minuter.

Färdig att servera.

Gott med både vaniljsås och glass som tillbehör.