Midsommartårta

Tårtan jag gjorde på midsommar var en helt vanlig 3-lika delar botten med vaniljkräm och jordgubbssylt.

Recept bottnar: 

7 ägg 
Mjöl 
Potatismjöl
Socker
2,5 tsk bakpulver 
3 tsk vaniljsocker 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader.

- Ta fram 3 glas.
- Knäck äggen i glas nr 1.
- Häll socker i samma höjd som äggen fast i glas nr 2.
- Häll 1/3 potatismjöl i glas nr 3.
- Fyll sedan upp i samma höjd som tidigare glas med mjölet.
- Tillsätt bakpulver och vaniljsocker i glas nr 3.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Sikta ner mjölblandningen och rör om.
- Smöra en springform på cirka 26 cm.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Recept vaniljkräm:
1 vaniljstång 
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
3 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
2 msk maizena majsstärkelse 

Gör så här:

- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. 
- Lägg både fröna och stången i en kastrull.
- Tillsätt alla andra ingredienser och låt sjuda under omrörning.
- Rör tills de att vaniljkrämen tjocknar och låt sedan svalna.

Färdigt ! 💕




Vit chokladmousse med jordgubbar

Enkelt men gott recept på vit chokladmousse.

Recept: 

2 dl grädde 
50 g vit choklad
1 ägg 

Gör så här:

- Smält chokladen i vattenbad. 
Ni vet, en tallrik över en kastrull med kokande vatten.
- Vispa upp ägget och blanda med chokladen.
- Vispa grädden.
- Tillsätt lite grädde i taget och blanda till en jämn smet.
- Häll upp i glas och låt svalna i kylen i minst 1 timma! 🍓




Jordgubbssaft

Jag är tillbaka med bloggandet igen och bjuder er på ett recept på en mycket god hemmagjord jordgubbssaft.

Köpte mig 3 askar till detta eftersom de alltid är någon gubbe som får kastas! 

Blir ungefär 1 liter

Recept:

1 l jordgubbar (färska)
2 dl vatten
3 dl socker

Gör så här:

- Rensa jordgubbarna.
- Häll dom i en kastrull tillsammans med vattnet.
- Låt koka i cirka 10 min.
- Pressa jordgubbarna mot kastrullens kanter så all saft pressas ur.
- Häll över i en silställning/saftsil. Alternativt lägg en bit tyg i ett durkslag till exempel.
- Låt stå och rinna i silen cirka 30 minuter av sig själv.
- Koka sedan upp saften igen (i en ren kastrull)
- Tillsätt socker.
- Koka och rör om tills sockret smält.
- Värm flaskan du tänkt hälla saften i.
- Tag av kastrullen från plattan och vispa så de blir mycket skum.
- Häll över i flaskan.
- Skruva åt korken och låt svalna.
- Späd sedan ut med vatten vid servering!