Saffransbullar med vanilj
Mamma, syster och jag har bakat världens godaste variant av lussebullar. Jag säger bara baka dom så har ni en ny favorit under julen!

13. Vik degen dubbel på längden.

15. Skär dom som små byxor, låt sitta ihop i överkant.
16. Sno ihop till en knut.

17. Lägg på en plåt och lägg en handduk över för jäsning i 30 min.

Recept:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
1 påse saffran (kan ha 2 påsar beroende på vad man tycker)
5 dl mjölk
250 g kvarg/ kesella 10%
1 1/2 dl socker
1 ägg
1/2 tsk salt
15-17 dl mjöl
Fyllning:
200 g smör
1/2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Smält matfett.
3. Kavla på saffranpåsen och rör ner de i det smälta smöret.
4. Tillsätt mjölken till smöret, cirka 37 grader.
5. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om.
6. Rör ner kvarg, socker, ägg, salt.
7. Arbeta ner nästan allt mjöl och rör om i cirka 5 min i maskinen.
8. Strö lite mjöl över degen och låt den sedan jäsa under bakduk 45 minuter.
Gör fyllningen under tiden
9. Rör rumstempererat smör, socker och vaniljsocker smidigt.
Efter första jäsning.
10. Ta upp degen på mjölad yta och dela i 2 delar.
11. Kavla ut varje del 25 x 60 cm.
12. Bred på fyllningen.


14. Skär cirka 2 cm remsor.

15. Skär dom som små byxor, låt sitta ihop i överkant.

16. Sno ihop till en knut.


17. Lägg på en plåt och lägg en handduk över för jäsning i 30 min.
18. Sätt ugnen på 250 grader.
19. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
20. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
Klara!

Kommentarer
Trackback