Chokladtårta
Lillasyster fyllde år idag och då bakade jag något som liknar kladdkaka fast mycket godare enligt mig. Rätt mäktig så de går inte att äta för mycket, och de är väl bra??
I alla fall...
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull.
Rör ner ägg och socker i kastrullen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll sedan äggsmeten över de torra ingredienserna och rör om.
Smöra och bröa en form. (Gärna med löstagbar kant)
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Låt svalna.
Fyllning / chokladkräm:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull OBS INTE SMÖRET!!
Låt koka långsamt under 30-40 min enl recept. Min tog cirka 1 timma. Men den skall tjockna, jag provade med ett kulprov så att den inte blev för hård eller för lös.
Rör i smöret, klicka i de och låt de vara rumsvarmt inte kylskåpskallt.
Låt svalna och bre sedan på kakan och låt stelna.
Dekorera sedan med frukt du önskar.



Kommentarer
Trackback